Brabants Debat Toernooi

Zaterdag 26 januari 2019 vindt het 17e Brabants Debattoernooi plaats. Dit gewaardeerde toernooi waar, naast structuur en inhoud, de presentatie en welsprekendheid een belangrijk onderdeel van jurering uitmaken, wordt dit jaar wederom gehouden in Cafe Oncle Jean te Breda. Het toernooi staat bekend om zijn gezellige karakter, de elegantie van de sprekers en de deelname door young professionals en ervaren debaters.

Finale 14e Brabants Debattoernooi (BDT)Het BDT is in 2017gewonnen door Ad de Regt en Gerrit-Jan Valk van team RegtValk.

Vorm:
De gehanteerde vorm is het Amerikaans Parlementaire debat (AP) waarvan de inhoud belangrijker is dan de presentatie. Bij gelijke waardering van de inhoud geeft de presentatie de doorslag.

Inschrijven:
Per team van 2 personen. Elke organisatie/vereniging mag maximaal 2 teams afvaardigen. De kosten zijn € 55,- per team. Hiervoor krijg je onthaal met koffie/thee en taart, 2 consumptiebonnen, een Brabantse lunch en bovenal een geweldige, spannende en gezellige debatdag. De juryleden hoeven dit niet te betalen.

Juryleden Debating Club Breda.Coaches, fans en toeschouwers zijn de hele dag van harte welkom. Komen zij voor de lunch, dan betalen zij het regulier tarief. Toeschouwers die na de lunch komen om de spannende ontknoping van het toernooi te volgen, betalen niets.

Inschrijven en meer informatie via de website van het Brabants Debattoernooi.

Vervoer:
Het rustieke café/brasserie en thuisbasis van de Debating Club Breda is gelegen in het hart van de oude dorpskern, het Ginneken in Breda-zuid. De locatie is te bereiken via openbaar vervoer (stadsbus 7 of bus 132) en auto met een loopafstand van 2 tot 8 minuten. Er kan gratis worden geparkeerd op het schoolakkerplein, of betaald voor de direct voor deur.


View Larger Map

Historische Uitgeverij

Het Brabants Debattoernooi wordt mede mogelijk gemaakt door de Historische Uitgeverij.