Brabantse gezelligheid bij 12de Brabants Debat Toernooi

Winnaars BDT 2014 Huibert-Jan van Roest & Arjan van EijkAfgelopen zaterdag heeft de Debating Club Breda, met koffie en worstenbrood, het 12de Brabants Debat Toernooi georganiseerd in Oncle Jean te Breda. Zestien teams vanuit het hele land hebben gestreden om de Brabantse titel van beste debater.

In de ochtend hebben vier voorrondes plaatsgevonden en naar gelang de tijd verstreek, steeg de spanning en de Brabantse gezelligheid! Na de lunch en het lagerhuisdebat vonden in de middag twee halve finales en de finale plaats.

In de eerste halve finale stonden Maarten Berg en Remco Kloters tegenover Huibert-Jan van Roest en Arjan van Eijk in de stelling “<DSC_3364-150x150.jpg>Assad moet winnen”. Dit politiek geladen en spannende debat werd gewonnen door Huibert-Jan van Roest en Arjan van Eijk.

In de tweede halve finale stonden Stijn van Hensbergen en Walter Freeman tegenover Gijs Weenink en Christine Eskes. Dit debat ging over de stelling “Boycot Sotsji”. Het debat was een waar feest om te volgen, waar retoriek en elequentia elkaar overtroffen. Met een lach en een traan werden Stijn van Hensbergen en Walter Freeman de winnaars van deze halve finale.

Daarmee kwamen Stijn van Hensbergen en Walter Freeman in de finale tegenover  Huibert-Jan van Roest en Arjan van Eijk te staan. De stelling van het finale debat luidde: “Groningers moeten niet zeuren, zonder de gaswinning was het nog steeds armoede troef”. Een spannende ontknoping volgende waarna, onder gejoel van het publiek, de overwinning ging naar Huibert-Jan van Roest en Arjan van Eijk.

Volgens Brabantse traditie hebben we het toernooi afgesloten aan en bar en waren onze gedachte al bij het 13e Brabants Debat Toernooi. Debater bedankt en tot volgend jaar!

Met welsprekende groet,
Debating Club Breda

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.