Geslaagd 11de Brabants Debat Toernooi

Lagerhuisdebat 11e Brabants Debat Toernooi 2013Afgelopen zaterdag heeft in het Apollo-hotel in Breda het 11de Brabants Debat Toernooi plaatsgevonden. Twaalf teams vanuit het hele land hebben meegedaan en gestreden om de titel.

De locatie vlak van het Apollo-hotel valk naast het station was voor veel deelnemers een groot voordeel en de ambiance en service was uitstekend. Hoewel we het grootste deel van de tijd binnen hebben gedebatteerd, heeft het mooie weer zeker ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de leuke sfeer van het toernooi.

In de ochtend vonden de vier voorrondes plaats en naar gelang de tijd verstreek, steeg de spanning! In de middag vonden uiteindelijk de halve finales en de finale plaats.

In de eerste halve finale stonden Roderik van den Bos en Gijs Weenink tegenover Jeroen Claassens en Frederieke Dölle. De stelling van dat debat was: “Schaliegas is niet nodig en onbeschaafd”. Dit spannende debat werd gewonnen door Roderik van den Bos en Gijs Weenink.

In de tweede halve finale stonden Stijn van Hensbergen en Walter Freeman tegenover Mark De Smedt en Ellen Suijkerbuijk. Dit debat ging over de stelling “We moeten op Europees niveau belastingontduiking van internationale bedrijven bestrijden” en was heel spannend om te volgen. Stijn van Hensbergen en Walter Freeman werden de winnaars van deze halve finale.

Daarmee kwamen Stijn van Hensbergen en Walter Freeman in de finale tegenover Roderik van den Bos en Gijs Weenink te staan. De stelling van het laatste debat luidde: “Het printen van wapens met 3D-printers moet verboden worden. Dit was een heel aantrekkelijk en spannend debat om te volgen, waarbij veel toehoorders blij waren dat zij geen jurylid waren. Van de vijf juryleden stemden twee voor Stijn van Hensbergen en Walter Freeman als winnaar en drie voor Roderik van den Bos en Gijs Weenink. Daardoor heeft het laatst genoemde koppel nipt, maar verdiend gewonnen.

Al met al een zeer geslaagd toernooi en we zien al uit naar het 12de Brabants Debat Toernooi!

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.