Ons verhaal


Over ons
De Debating Club Breda (DCB), is sinds 1998 de debatvereniging van Breda. Iedereen is bij ons welkom: studenten, pensionado's, consultants, loodgieters enfin, iedereen.
Bij ons leer je in een gezellige, veilige en informele omgeving sterk argumenteren, kritisch denken en vaardig spreken.
Wij debatteren in een spelvorm met regels zoals spreektijden en beperkte interrupties.
Wat ons onderscheidt van andere verenigingen is ongetwijfeld de aandacht voor eloquentia (welsprekendheid) goede omgangsvormen en de gezelligheid, ook tijdens de borrel na afloop.

Wanneer en waar?
Wij debatteren driewekelijks op donderdagavond in de Engelenbak van Café Oncle Jean in Breda. We starten om 19.45 en eindigen rond 22.00 uur.
Ervaar hoe leuk en leerzaam debatteren is en kom vrijblijvend een avond meekijken en meedoen!
Neemt u hiervoor gerust contact met ons op, zodat wij u goed kunnen ontvangen.

Historie
Onze eerste debatavond vond plaats op 22 januari 1998 naar een initiatief van oprichter Ferrie Veen. De leden van het eerste uur hebben op deze avond kunnen genieten van een demonstratie-debat door leden van de Harbour Debating Club uit Rotterdam. Al snel was de Debating Club Breda een feit en werd de vereniging officieel opgericht.
Sindsdien zijn hebben we deelgenomen aan talloze debattoornooien, workshops hebben we televisieopnames bijgewoond, van alles en nog wat.

Paul Kapper, Erelid
Paul was lid vanaf vrijwel het eerste uur en heeft menig debat naar een hoger niveau getild met zijn scherpe analyses, Amsterdamse humor en altijd aardige bejegening.
Paul is ons ontvallen. Om hoe hij was en deed is hij erelid van onze vereniging.